logo

Maud Martens CEO Heinenoord Holding

6 maart 2023 | Nieuws

Heinenoord, 6 maart 2023 – De aandeelhouders van Heinenoord Holding hebben per 1 maart Maud Martens (52) tot CEO van Heinenoord benoemd. Zij volgt hiermee Arie van den Berg op die, na het vertrek van Henk Scheenstra medio oktober, benoemd was als waarnemend CEO en weer zijn oude rol in de operationele directie oppakt.

 

Maud Martens heeft een brede achtergrond in de financiële sector. Sinds 2018 was ze als Chief Operations Officer bij ABN AMRO Verzekeringen (AAV) verantwoordelijk voor de commerciële transformatie van AAV naar een proactief klantgericht digitaal bankverzekeringsbedrijf. Van 2015 tot 2018 was Maud Martens Manager Contact Center & Operations bij OHRA. Daarvoor heeft ze zowel bij Delta Lloyd en ING diverse managementfuncties gehad in binnen- en buitenland.

 

Maurice Koopman, CEO Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen en Arie van den Berg CEO a.i van Heinenoord: “Wij geloven gezamenlijk sterk in de toekomst van de intermediaire adviesmarkt. Maud Martens heeft een bewezen track record als directielid en is enthousiast te starten in deze rol. Heinenoord is een prachtig en recent enorm gegroeid bedrijf met een relevante positie in de waardeketen tussen klanten, traditionele makelaars en verzekeringsmaatschappijen. Met Maud aan boord investeren we in een succesvolle toekomst van dit onafhankelijke intermediaire bedrijf.”

 

Heinenoord is één van de grootste financiële dienstverleners in Nederland en biedt onder de naam Heinenoord Assuradeuren o.a. polisadministratie, acceptatiediensten en schadebehandeling aan. Daarnaast is het bedrijf actief in de distributie onder de naam Fidus als verzekeringsadviseur, en als beursmakelaar onder de naam Heinenoord Beurs. Voor een onafhankelijk advies werken ze samen met alle verzekeraars in de Nederlandse markt.

 

Het volmachtbedrijf Heinenoord Assuradeuren bedient zowel de mkb- als de retailmarkt en is daarnaast actief als serviceprovider met een uitgebreid netwerk van circa 500 onafhankelijke adviseurs. Samen met de aangesloten advieskantoren hebben zij een gediversifieerd klantenbestand, langdurige klantrelaties en vele samenwerkingsverbanden. De onderneming is de afgelopen jaren snel gegroeid, zowel in omzet als in marge.

 

Nationale-Nederlanden heeft in oktober 2021 de overname afgerond van een 70%-belang; de overige aandelen zijn in handen van Qmulus (family owned PE) en A. van den Berg Beheer (founder).

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arie van den Berg

06–53176597

arievandenberg@heinenoord.nl