Ontstaan Heinenoord Holding

Het ontstaan van Heinenoord Holding begint in het najaar van 2016. De directie van BeneVia (opgericht in 1959) en Heinenoord Assuradeuren (opgericht in 1994) is in onderhandeling over het verkopen van een deel van de aandelen aan Qmulus Invest,  de investeerders achter onder andere Geldshop.

De overname vindt plaats op 1 januari 2017 en de Heinenoord bedrijven komen bij de Geldshop Groep. In de loop van 2017 wordt duidelijk dat de bedrijven die actief zijn in het bemiddelen in kredieten en de ondernemingen in de overige financiële dienstverlening toch behoorlijk van elkaar verschillen. Met name op de manier waarop de aansturing plaats moet vinden. Er wordt een nieuwe holding opgericht met daarin de bedrijven in de financiële dienstverlening. Aandeelhouders zijn Qmulus Invest en AS holding. De bedrijven die er in de beginfase worden ondergebracht zijn: BeneVia verzekeringen, Heinenoord Assuradeuren, Flexgarant Assuradeuren, Heinenoord Beurs, Acadium Bastion, Financium, de Limburgse en de buitenlandse vestiging FSD group.

De naam van de holding: Heinenoord Holding

Overnames

2017

Al snel volgt de eerste grote aankoop: het bedrijf van Santen uit Capelle a/d IJssel met daarin Bruton Assuradeuren, Nederlandse Branche Polis, v.d. Velde en v.d. Brule pensioenen.

2018

In 2018 volgen wat kleinere overnames en starten de gesprekken met JohanKnegt uit Bussum, waarvan de overname per 1 januari 2019 plaatsvindt. Honestas Assuradeuren en GIO klassieker verzekering zijn onderdeel van JohanKnegt.

2019

In de loop van 2019 volgen de overnames van Hokke Vogelaar, den Haan uit Oud Beijerland, Attent – Tam uit Rotterdam, Pheba uit Noordhoek en Dix Fortuin uit Zeist.

2020

Begin 2020 bereiken we overeenstemming met Fidus uit Zuid Limburg.

Door deze laatste overname behalen we in 2020 een omzet van boven de 35 miljoen aan provisie, fee en tekencommissie én hebben we ruim 240 medewerkers in dienst om deze omzet te laten groeien.

In 2020 volgen ook de overnames van VieCon en Assurantiekantoor Vrij uit Oud-Beijerland, Combinass uit Woerden, Dix Fortuin uit Zeist, Fidus uit Geleen, Combinass uit Woerden, EAG en BAE uit Eindhoven, Intrasurance uit ’s-Hertogenbosch, Diemen Adviesgroep uit Diemen, Spee en v.d. Made uit Berkel en Rodenrijs, van den Adel Assurantiën uit Capelle a/d IJssel en S-Fin&Myburgh uit Zevenaar.

2021

BeneVia Adviesgroep wordt in 2021 Fidus. Een groot deel van de overgenomen kantoren wordt hierna geïntegreerd onder deze naam. Ook neemt Nationale Nederlanden dit jaar 70% van de aandelen over en bereikt Heinenoord Holding een omzet van 70 miljoen.

Verder worden in 2021 de volgende kantoren overgenomen: Wuthrich Assuradeuren uit Utrecht, QBenefits uit Loosdrecht, Vleeshouwers uit Echt, Kramer Advies uit Haarlem en Zuyderleven Groep uit Breda.

2022

In 2022 worden de volgende bedrijven / portefeuilles onderdeel van de groep: Bemelmans in Limburg, BusinessCare & Insurance uit Rijswijk, Waterman Financieel Advies uit Apeldoorn, Adviesgroep Van der Roest en VDRD Assuradeuren uit Huizen, Boudesteyn Hypotheken & Verzekeringen uit Genemuiden, Van Lierop Adviesgroep uit Breezand, Olthof & Partners uit Koog aan de Zaan, D+F Assurantiën uit Rotterdam, Focus Financiële Diensten uit Leerdam, Tijmen Kroes uit Apeldoorn, Assurantiën Naaborg uit Rotterdam en Goris & Partners uit België.

We behalen in 2022 een 8e plek in de AM Top 100 van grootste intermediairbedrijven.

2023

In 2023 wordt Assuflex uit ’s-Hertogenbosch toegevoegd aan de groep.

Locaties

Inmiddels hebben we met 30 kantoren een landelijke dekking en zijn we altijd dichtbij.