Ontstaan Heinenoord Holding

Het ontstaan van Heinenoord holding begint in het najaar van 2016. De directie van BeneVia (opgericht in 1959) en Heinenoord Assuradeuren (opgericht in 1994) is in onderhandeling voor het verkopen van een deel van de aandelen aan de investeerders achter o.a. Geldshop, Qmulus.

De daadwerkelijke overname vindt plaats per 1 januari 2017 en de Heinenoord bedrijven komen bij de geldshop groep. In de loop van 2017 wordt het duidelijk dat de bedrijven die actief zijn in het bemiddelen in kredieten en de andere die in de overige financiële dienstverlening zitten toch behoorlijk van elkaar verschillen met name op de manier waarop de aansturing plaats moet vinden. Er wordt een nieuwe holding opgericht met daarin de bedrijven in de financiële dienstverlening met als aandeelhouders Qmulus Invest en AS holding. De bedrijven die er in de begin fase worden ondergebracht zijn: BeneVia verzekeringen, Heinenoord Assuradeuren, Flexgarant Assuradeuren, Heinenoord Beurs, Acadium Bastion, Financium en de buitenlandse vestiging FSD group en de Limburgse.

De naam van de Holding ; Heinenoord Holding

Overnames

Al snel volgt de eerste grote aankoop het bedrijf van Santen uit Capelle ad IJssel met daarin Bruton Assuradeuren, Nederlandse branche Polis, v.d. Velde en vd Brule pensioenen.

In 2018 volgen er wat kleinere overnames en volgen de gesprekken met JohanKnegt uit Bussum waarvan de overname volgt per 1 januari 2019 in Johan Knegt zit tevens Honestas Assuradeuren en GIO klassieker verzekering.

In de loop van 2019 volgen de overnames van Hokke Vogelaar, den Haan uit Oud Beijerland, Attent – Tam uit Rotterdam, Pheba uit Noordhoek en Dix Fortuin uit Zeist.

Begin 2020 bereiken we overeenstemming met Fidus uit Zuid Limburg.

Door deze laatste overname zullen we in 2020 een omzet gaan halen van boven de 35 miljoen aan provisie, fee en tekencommissie en hebben we ruim 240 medewerkers in dienst om deze omzet te laten groeien.

Locaties

Heinenoord holding heeft nu kantoren in Heinenoord, Oud-Beijerland, Rotterdam (2x), Dordrecht, Sliedrecht, Rijswijk, Den Haag, Zeist, Bussum, Woerden, Geleen, Kerkrade, Maastricht en Maasmechelen in Nederland en in België in Brussel, Hasselt, Antwerpen en Gent

Door de snelle integratie en conversie van de verschillende backoffice systemen naar het gezamenlijke platform is het mogelijk de aansturing vanuit het hoofdkantoor in Heinenoord te laten plaats vinden.