logo

Heinenoord Holding neemt BAE Groep over

16 september 2020 | Nieuws

Heinenoord Holding BV heeft  per 1 september 2020 de assurantiebedrijven van de BAE groep uit Eindhoven overgenomen. Heinenoord Assuradeuren en het intermediairbedrijf BeneVia bouwen hiermee haar positie in de Nederlandse markt verder uit. De overname biedt Heinenoord een uitbreiding van het aantal tussenpersonen tevens gaat ook het eigen intermediair van Bastiaanse mee over. Begin 2017 heeft Qmulus een meerderheidsbelang genomen in Heinenoord en wordt samen met de directie van Heinenoord uitvoering gegeven aan de gezamenlijk ingezette groeistrategie. 

Deze overname samen met de nog niet eerder gecommuniceerde overnames van Viecon, Vrij en HVH uit Oud –Beijerland, Combinass uit Woerden en Dix Fortuin uit Zeist dragen bij aan deze strategie. Enerzijds verstevigd Heinenoord in een sterk consoliderende markt haar marktpositie en anderzijds breidt zij haar afzetgebied uit met nieuwe tussenpersonen.

Over Qmulus, Heinenoord en de BAE groep
De BAE groep is actief met volgende merknamen; het volmacht bedrijf EAG, brompolis.nl, Bastiaanse en maxima financiële diensten. De groep werkt samen met ruim 100 tussenpersonen.

Heinenoord/ BeneVia is opgericht in 1959 als bemiddelaar en in 1994 volgde het  volmacht bedrijf, de  service providing en het beursbedrijf in 2009. Heinenoord biedt klanten een breed aanbod aan producten. Via een uitgebreid aantal van 23 volmachten krijgen tussenpersonen de ruimte om zich volledig te focussen op hun relaties. Heinenoord neemt hierbij ook deels de administratieve werkzaamheden uit handen en voorziet de tussenpersoon van een moderne webapplicatie en werkomgeving. 

Qmulus is een investeringsbedrijf / family office en verschaft groeikapitaal aan succesvolle Nederlandse ondernemingen bij het realiseren van hun groeidoelstellingen. Qmulus beoogt naast financier ook een vertrouwenspartner te zijn voor ondernemers door tevens kennis, ervaring en ondersteuning te bieden bij de strategische, operationele en financiële uitdagingen van ondernemers. Qmulus heeft veel ervaring in de financiële dienstverleningsssector: groei en ondernemerschap zijn de belangrijkste criteria, met een duidelijke focus op Buy & Build. Het team van Qmulus bestaat uit 15 man.